dinsdag 12 november 2013

En weer een leren tas!

Jullie hadden het vast al gezien, ik heb er weer een verslaving bij: leren tassen maken! 20 oktober kwamen we met een groepje bij elkaar die dezelfde verslaving heeft en ben ik begonnen aan een nieuw project, een tas volgens de tutorial van Anni-tas.
\
Tijdens deze dag ben ik gekomen tot en met het in elkaar zetten van de meeste delen.

Het leuke van werken met leer is, dan je het niet af hoeft te werken. Zakje opstikken is dan ook letterlijk stukjes leer knippen (ter grootte van mijn twee telefoons in dit geval) en met dubbelzijdig tape op de stof plakken en naaien maar. Voor een ritszakje snijd je een uitsparing voor de rits en plak je de rits erachter.
Op naailes heeft mijn naaijuf me geleerd hoe je de tandjes van de rits moet verwijderen om er makkelijker overheen te kunnen naaien. Grappig om te zien hoe een rits eigenlijk in elkaar zit.
Daarna was het grootste werk eigenlijk gedaan en moest de rits en de voering erin worden gezet. Dat ging toch niet helemaal zonder slag of stoot, leer naaien met een 'gewone' naaimachine is toch best lastig. Maar goed, het eindresultaat mag er zijn. 


Ik twijfel of ik ook nog een schouderband maak voor de tas, de hengsels heb ik wel voor aangenaaid. Van de week zal ik nog een paar mooie foto´s maken met daglicht. Ik ben super trots op mijn nieuwe tas en neem ´m met veel plezier in gebruik vandaag!

leer: Eurolatino
fournituren: Het Leerlokaal

8 opmerkingen:

 1. Mooi geworden weer sta ook nog op mijn lijstje maar eens moed verzamelen om aan te beginnen .

  Gr Wendelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie tas, de kleur is ook geweldig. Hiermee ga je vast de show stelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat is zeker weer een verslaving erbij. Ziet er goed uit en vooral ook erg leuk om te doen.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tas heb je gemaakt, ik wil zoiets ook zo graag nog eens doen. Mijn lijstje met projecten wordt als maar langer ...
  Groetjes Truus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh mooi geworden! Leuk dat je mijn tutorial gebruikte, hij ziet er echt helemaal anders uit zo in het leer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gave tas Jos, ik baal nu toch wel een beetje dat ik er 20 oktober niet bij kon zijn, maar we komen vast nog wel eens bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!