vrijdag 22 november 2013

22.3.2014: alvast in je agenda zetten!

Op 22 maart 2014 is het weer zo ver, de derde CreaPower Marathon! Dit maal gaan we tastcreaties maken voor dementerenden met zoveel mogelijk vrijwilligers die kunnen naaien, haken en/of borduren!

Dementerenden zoeken vaak met hun handen naar iets om vast te houden, over te wrijven of aan te friemelen. Denk bijvoorbeeld aan het wrijven over tafelkleedjes of kleding. Het geeft rust om met de handen iets te doen, iets aan te raken. Sommige dementerenden vinden het fijn om een kussen of kleed op schoot te hebben waarin verschillende texturen zijn verwerkt. Verschillende soorten stof, knopen, koordjes, verborgen zakjes e.d. Het kan als onderdeel gebruikt worden met snoezelen. Wil je hier meer over weten, google dan op 'snoezelen dementerenden'. Op deze pagina staat uitleg over snoezelen.
In 2012 hebben wel als eens op 3 locaties tastcreaties gemaakt, de foto's vind je hier.
Eshter, een van de trouwe CreaPower  vrijwilligsters, is al aan het proefnaaien geweest, je kunt er meer over lezen op haar blog: madebyessie.blogspot.nl
madebyessie.blogspot.nl

De tastcreaties die gemaakt worden tijdens de marathon zullen worden verdeeld over meerdere zorginstellingen in Nederland. Jullie kunnen zelf bepalen welke dat worden, door instellingen voor te dragen en te stemmen. Lees er meer over op deze pagina.

Doe je mee? Zet 22 maart dan alvast in je agenda en houd onze website (www.creapower.nl) en facebookpagina in de gaten. Je kunt je ook abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedereen is van harte welkom!

Datum: 22 maart 2014
Tijd: van 10.00 tot 22.00 uur (je kunt ook een gedeelte van de tijd komen natuurlijk)
Locatie: in Almere, locatie is nog niet bekend
Wat: tastkussens/kleden maken voor dementerenden
Wie: Iedereen die kan werken met naaimachine en/of haken, borduren.
Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom mits ze actief een creatieve bijdrage leveren aan de actie.
Aanmelden: vanaf medio januari 2014

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk initiatief.
  Maken jullie ook snoezelschorten?
  Die gebruiken wij vaak voor onze bewoners (lopen vaak nog)
  Belletjes en materiaal als "bijtringen" (niet te babyachtig) zijn ook heel geschikt.

  Almere is voor mij niet te doen maar misschien dat ik door jullie inspiratie aan de slag ga om een speciale te maken voor een van onze bewoners. (Thema water en naaister nav achtergrond van bewoner)

  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super om te lezen dat we je zo in ieder geval inspireren, doel bereikt! Mag ik misschien wel contact met je zoeken via de mail voor extra tips voor snoezelmaterialen? Er zullen inderdaad ook schorten worden gemaakt.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat jullie dit blijven doen, zal proberen er ook bij te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!