zondag 17 maart 2013

Droomdeken gemaakt

Voor de Zo geknipt! Sew Along stond nog een picknickkleed op het programma. Ik ben er de afgelopen tijd niet aan toegekomen nog. Ik heb het boek meegenomen naar de CreaPower Mappa Mondo Marathon om 'm alsnog te maken.
Tijdens de Mappa Mondo Marathon stonden o.a. droomdekentjes op het programma voor de zieke kinderen. Het idee van droomdekentjes komt o.a. vandaan bij Stichting De Regenboogboom. Wij wilden voor 2 van de 3 huizen ook dit soort knuffeldekens maken, die kinderen dan mee naar huis kunnen nemen.

Ik heb uiteindelijk niet het patroon gemaakt uit het boek, omdat ik een groter exemplaar wilden maken met de piratenstof die we gekocht hadden. Ik wilde het combineren met een rode stof en daar was niet meer genoeg van voor een rand eromheen om uiteindelijk op 2.00 x 1.40 uit te komen. Dit is m geworden, met lekker zachte rode fleece aan de achterkant:
Uiteindelijk kunnen we 35 kinderen blij maken met zo'n deken!

5 opmerkingen:

 1. Grappig te zien hoe je met dit stofje ook een mooie deken kunt maken. Ik heb voor mijn zoontje een stoere blouse gemaakt. Hij komt binnen kort ook op mijn blog te staan.
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi deken. Hier maak je vast een kindje heel erg blij mee.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor en wat een goed initiatief!!
  Lieve groet, Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke stof en weer een kind blij.
  gr bets

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitvoering met die piraten stof!!
  Stoere deken is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!