zondag 19 mei 2013

Shirt (af-)gemaakt

Op naailes probeer ik wat projecten af te maken (FWYS), maar tot nu toe had ik daar geen geluk mee. Een shirt uit 2011 is uiteindelijk net niet ritueel verbrand, haha (echt alles ging mis, de stomste dingen, en dan ook nog een #(%*^%& stofje om te naaien). Tijd voor wat nieuws dus: shirt 133 uit de Burda van januari 2013:

 
Het is altijd even kijken of het wat is met een nieuw patroon, dus een stofje gebruikt wat ik achteraf toch niet zo super vond nadat ik het gekocht had. De 'bloemen' bleken toch wat groter te zijn dan ik ingeschat had.Voor het geval het weer zo rampenproject werd... Ik had wel een goed alternatief voor de stof, een boxershort voor Jan, want het is een mooie lycra. Maar Jan heeft pech in dit geval, het is een mooi en draagbaar shirt geworden (al moet ik nogsteeds een beetje wennen aan de bloemen en de kleuren):
We hebben behoorlijk wat aanpassingen gedaan aan het patroon (zowel in de lengte als in de breedte heel wat centimeters weggenomen) en ik heb een lintje toegevoegd om de hals bij elkaar te houden.
Het is een leuk patroon dat ik zeker vaker ga maken. Lekkere plooien aan de voorkant en rimpels aan de achterkant die extra ruimte geven, terwijl de rondom de buste en de armsgaten het patroon vrij strak om het lichaam hebben laten lopen, zodat het mooi afkleedt. Ik kan er ook nog een jurk van maken door het patroon nog wat te verlengen.
 

9 opmerkingen:

  1. Leuke stof daar wordt je tenminste vrolijk van met dit k.... weer. Mooi geworden met die hals.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een vrolijk stofje. Hoop dat het shirt je lekker zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi shirt geworden. Vind ook de hals afwerking erg leuk zo met het lintje. Heb je niet nog een stukje over voor een boxer.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi, en juist een mooi stofje. Zo op het eerste gezicht komt het lekker retro over.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Jos,

    Ik weet niet hoe oud je bent, maar als je ouder wordt kun je dus meer uitgesproken stoffen en motieven dragen. Ik moest daar bij mijn eigen kledingkeuze wel aan wennen. Ook de accessoires kunnen groter en sprekender. Ik denk dat deze blouse prachtig combineert bij zo'n felgroene of -rode broek maar ook zwart of wit gaan prima. De stof is veel te mooi voor een boxer die verborgen blijft, alhoewel ze tegenwoordig veelal hun jeans laag hebben hangen ;-)

    groetjes,

    Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, ik word binnenkort 42 en mijn man draagt zijn broek gelukkig niet onder z'n kont :-)

      ik ben wel van de knalkleuren (roze, rood, oranje, etc), maar meestal niet van deze combi.

      ik heb het shirt gepast met een rode broek en een donkerblauwe spijkerbroek. wordt voorlopig eerst de laatste, wie weet later nog wat kleuriger!

      dank voor je adviezen, het is gewoon een kwestie van doen eigenlijk

      Verwijderen
  6. Ziet er goed uit. Leuk dat lintje aan de hals. Jammer voor je man, maar hier kun je het zonnetje lekker in tegemoet.

    Groeten Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het een heel mooi shirt .
    gr bets

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!