zaterdag 18 mei 2013

Nieuwe hobby, uh verslaving?

Ik ben vandaag met twee dames van naailes naar Eurolatino geweest, een groothandel in leer. Ze hadden open dag, dus de moeite waard om een keer een kijkje te nemen. Nu mijn enveloptas zo goed gelukt is, wil ik graag een sprong wagen en met echt leer aan de slag.
De geur van zelfgebakken appeltaartjes kwam ons al tegemoet bij binnenkomst, zalig! In het begin was het een beetje overweldigend. Zoveel stellingen vol met leer en suede....
Minstens twee rondjes gemaakt om het allemaal op me in te laten werken en daarna een taartje en koffie en toen de lappen leer weer in, haha.

Uiteindelijk ben ik met drie lappen blauw leer naar buiten gekomen en wat mooie d-ringen en magneetsluitingen.
Ik wil van de lichtere grote lap een enveloptas maken en accenten van het kleine glimmende lap leer en een andere tas van de grote lap slangenprintleer. Een daarnaast is er genoeg voor wat dinghoesjes en zo.
In dezelfde ruimte was er ook verkoop van artikelen van Semms. Zij maken allerlei artikelen van het leer van Eurolatino. Meteen volop inspiratie wat je verder ook nog met leer kan doen!

Binnenkort willen we ook nog naar Het Leerlokaal waar ze (o.a.) mooie fournituren verkopen voor leer en naar De Leerlooier, daar schijnen ze mooie dunne lappen leer te verkopen (ook geschikt voor kleding bijvoorbeeld). Hebben jullie nog mooie adresjes voor leer en leerfournituren? Tips zijn altijd welkom!

Zucht....ik wil een jaar vrij om alle ideeën in mijn hoofd uit te voeren! Heerlijk dagdromen dan maar tussen het werk door en in de weekenden achter de naaimachine kruipen!

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk geshopt zeg, super mooie lappen gescoord.
  In Waalwijk en Heesch zitten ook grote leer groothandels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn mooie lappen ben benieuwd hoor wat het uiteindelijk gaat worden.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ben wel nieuwsgierig wat je allemaal maakt, het zijn prachtige lappen.

  In Den Haag zit de Leerlooier die verkoopt ook veel, ben er nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleur. Ben benieuwd of er veel verschil is tussen werken met kunstleer of echt leer. Ben benieuwd naar het resultaat. Veel naai plezier toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Jos. Ik heb nog nooit met leer gewerkt. Kun je er een keer over bloggen en tips geven?

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zal zeker bloggen over mijn avonturen met het leer. om te starten, dat je leernaalden moet kopen, die blijk ik niet in huis te hebben op dit moment, haha...dus toch nog even geduld!

   Verwijderen
 6. Met echt leer zou ik ook nog wel eens willen werken ! Lijkt met heel tof. Die enveloptas is alvast heel geslaagd. Ik kan me voorstellen dat het naar meer smaakt en ben al benieuwd naar je creaties !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi leer gekocht! Ben benieuwd naar je resultaten.
  Ik heb weleens leer gekocht bij de Leerlooier in Den Haag. Groot, veel keus en ook nogal wat fournituren.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!