donderdag 23 mei 2013

En nog maar een....

....nu ik toch bezig ben!
shirt 1 uit Ottobre 2/2007
Ik wilde dit maal de hals en armsgaten netjes afwerken met een biesje, maar die had ik tekort gekort geknipt, dus toch maar weer met picot elastiek afgewerkt.
Van een lapje uit de oude doos, zou niet meer weten waar en wanneer ik deze gekocht heb.
Wat zal ik nu eens gaan maken, haha? Niet dit rode shirt, helaas past de snit niet helemaal bij mij (te strak bij de buik). Ik wilde er een jurk van maken, maar eerst even een shirt geprobeerd. Ik heb de naden snel in elkaar gestikt met een grote steek om te zien hoe deze valt.
 
Ik vind de plooitje ontzetten leuk, dus als ik meer tijd heb, ga ik samen met mijn naaijuf het patroon verbouwen. Nu eerst een andere jurk op naailes maken. Deze rode stof wordt waarschijnlijk een boxershort voor Jan, heerlijk zacht stofje!

6 opmerkingen:

 1. Leuke shirtjes hoor, lekker bezig ook. Fijn is dat hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jos, wat een creativiteit en productiviteit laat je hier zien, heerlijk en inspirerend. De enveloptas heb ik ook op mijn verlangslijstje gezet en oh, wat zijn die leeradressen die je hebt gegeven verleidelijk om te gaan bezoeken....ik kan me (nog) inhouden....
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke shirts Jos, moet er ook nodig een aantal gaan maken, heb weinig puf...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tempo heb je zeg. Ook deze is net als de vorige erg mooi. Makkelijk is het om een goed zittend patroon te hebben. Ik had het patroon voor de jurk ook gezien, erg mooi maar niet in mijn maat. Ik zal dus zelf het patroon moeten gaan teken. Ik ben benieuwd naar jouw versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En alweer zo'n mooi shirt, vind ook het stofje erg leuk. Jammer dat het rode shirt niet zit zoals het moet. Ik moet ook de meeste patronen aanpassen maar ben benieuwd naar de boxer die het gaat worden.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi shirt. Ik kan me goed voorstellen dat dit naar meer smaakt. Jammer dat het rode shirt niet helemaal is wat je er van verwacht, maar goed dat je eerst het shirt hebt uitgeprobeerd voor er een jurk van te maken. Jan boft maar met deze uitprobeersels ;-)

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!