zondag 12 mei 2013

Ritstasje 'NoKoord'

Het was de bedoeling dat ik twee GEO-tasjes zou maken, totdat ik erachter kwam dat ik de verkeerde onderdelen aan elkaar had genaaid en met de kartelschaar al een aantal naden had bijgeknipt...eentje kon ik nog redden, van de rest van de stof van het tweede tasje heb ik ander recept uit Zo geknipt! gemaakt: ritstasje nummer 18. Ik maakte deze al eerder voor de Friendshipswap.
Dit maal heb ik wat extra's erbij gedaan in de vorm van paspelband, maar dan zonder koord. Het leek me wat dik worden mét koord, maar het idee van een extra randje sprak me wel aan. Ik heb een extra paspel gebruikt in het hengsel (had er per ongeluk van elke stof een geknipt) en aan de buitenpanden:
Aan de binnenkant heb ik de geo-stof gebruikt, en natuurlijk mijn eigen labeltje:
Ik ben helemaal weg van de manier waarop de rits wordt afgewerkt. Ik heb de methode uit het boek ook gebruikt bij mijn Kloske! Enveloptas en zal deze nog veel vaker gebruiken!
Al met al een geslaagd setje, ben er erg blij mee! Wat kan een stofje toch veel doen.

6 opmerkingen:

 1. Hij is echt leuk geworden zeg! Wat heb jij gebruikt als versteviging? Ben nog even op zoek naar hetgeen dat het beste het volumevlies kan vervangen, aangezien ik dat niet op voorraad had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'gewone' vlieseline gebruikt en de blauwe stof is wat steviger, dat gaat prima!

   Verwijderen
  2. Dank je... Bij de een had ik fleece er tussen gedaan, bij de ander een dubbele laag H200...

   Verwijderen
 2. Mooi, soms moet 'zo' zijn ; ) en wat een tof stofje Geo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien ze er professioneel uit.En inderdaad wat een mooi stofje. In combinatie met dat harde blauw is het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!