woensdag 22 mei 2013

Creatief voor een ander

Het is niet alleen leuk om lekker creatief te zijn voor jezelf (zo leuk om dingen onder je handen te zien ontstaan), het is minstens zo leuk om creatief te zijn voor een ander. Ik ben vanmiddag bij Naaimachinehandel Huissteden in Barneveld geweest. Je kunt daar pakketjes stof ophalen om stoffen slingers te maken voor de Voedselbank van Barneveld. Lees er meer over in hun nieuwsbrief. Stichting Happy Hippo maakte eerder al 300 kinderen blij met dit soort slingers.

Knuffels naaien
Op 29 juni gaan we ook weer aan de slag met Stichting CreaPower. We willen dan zo'n 150 knuffels maken  voor de kinderen van Stichting Kindervakantieland in Almere. Zij richten zich op kinderen die door hun thuissituatie met het eigen gezin niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Dit kan om financiële redenen zijn, maar kan ook te maken hebben met kritieke situaties binnen het gezin, waardoor een of meerdere kinderen binnen het gezin in het gedrag komen. De organisatie draait volledig op vrijwilligers.
olifant die ik gemaakt hebt tijdens CreaPower 1111marathon in 2012
Op 29 juni gaan we in Almere van 11.00-18.00uur met zoveel mogelijk vrijwilligers aan de slag om knuffels te maken, zodat alle kinderen die deze zomer van een vakantie mogen genieten daar een knuffel mee naar huis krijgen! Kijk voor meer informatie op het CreaPower forum  of meld je hier meteen aan.

Ook leuk om te vermelden nog, via Facebook meldde Henrike zich dat zij haar uil Laila patroon wel ter beschikking wilde stellen, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Super toch! Het patroon is inmiddels beschikbaar via www.creapower.nl

Tassenpatroon
Een andere manier om je creativiteit voor een ander in te zetten is de actie van Riet van Leven met Liv. Riet is een van de twee auteurs van het fantastische boek Zo geknipt!  Zij heeft een nieuw tassenpatroon ontworpen en je kunt dit voor 5 euro van haar kopen. De opbrengst stelt zij volledig ter beschikking voor de slachtoffers van de strijd in Syrie.
www.1212.be is de belgische tegenhanger van giro 555
Ik heb het tassenpatroon inmiddels gekocht en geprint, een leuk klusje om op te pakken tijdens mijn vakantie nu.

Meer goede voorbeelden
Hier op mijn blog en op het forum van CreaPower  verzamelen we meer van dit soort acties. Mocht je een mooie actie hebben die je onder de aandacht wilt brengen, laat het me weten! Hoe meer CreaPower hoe beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!