donderdag 3 mei 2012

Watervalhalsshirt

Voor de uitdaging van April van Elke maand een kledingstuk heb ik het watervalhalsshirt uit de Burda van april 2012 al een keer gemaakt, zie hier. Ik was niet te tevreden over de aanpassingen die ik gedaan heb (het was allemaal wel heel erg rechttoe, rechtaan), heb ik het shirt nog een keer van scratch af aan gemaakt. De aanpassingen had ik op naailes ook meteen op het patroon doorgevoerd.
Van de week was het even warm weer, dus lekker buiten aan de tuintafel gezeten 's avonds en de stof gelegd en geknipt. Gisteravond aan de slag gegaan. Het patroon zit echt zo in elkaar! Het shirt is nu meer getaillieerd en de aageknipte mouwtjes lopen nu ook schuiner richting de zijnaad. De watervalhals valt erg mooi van dit model!
Voor de zoom ben ik creatief geweest. Ik heb een leuk stiksel gebruikt dat past bij het dessin van de stof. (dat klinkt beter dan schrijven dat ik niet goed oplette en de stof verkeerd om had liggen bij de tweelingnaald, haha)
Leuk uitbreiding van de collectie, denk dat ik 'm meteen aan doe vandaag!

8 opmerkingen:

 1. Mooie Waterval hals!! Enne ach dat je niet oplette heeft geresulteerd in een mooie nieuwe afwerking! Die misschien nog wel leuker is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer top uit Jos.

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke top, heerlijk als het snel resultaat geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi shirt!! De nieuwe afwerking houden we erin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi, een heel fijn gevoel dat je het gelijk wil dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi stofje heb je ook gebruikt ben met het zelfde patroon bezig ook na aanpassingen tijdens de naailes, fijn dat je tevreden bent met je nieuwe shirt vind hem erg leuk geworden, net zo als de afwerking trouwens leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi shirt geworden! Soms pakt een vergissing erg goed uit, dat is kennelijk ook met de afwerking gebeurt bij jou, grappig! Was zelf ook aan het sleutelen geslagen aan een jurk met watervalhals die niet naar mijn zin was, maar ben bang dat het niet meer een af project gaat worden, ziet er erg vreemd uit inmiddels..:-( Dus maar aan een ander model beginnen, groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi stofje en een heerlijk shirt.
  Volgens mij (s)maakt dat naar meer

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!