dinsdag 29 mei 2012

Ebook Challenge 2012

Leuk hoe dingen af en toe bij elkaar komen. In januari van dit jaar heb ik mezelf een e-reader cadeau gedaan. Letterlijk en figuurlijk stuiter ik alle kanten altijd op, en het is ook wel weer eens goed om rustig op mijn kont te zitten en lekker te lezen. Eigenlijk doe ik dat alleen nog tijdens mijn vakanties en dat is veel te weinig.
De meesten van jullie zullen niet weten dat ik in mijn vorig leven boekhandelaar ben geweest. Ik heb veel bijbaantjes gehad in boekhandels en ik heb mijn officiele diploma van de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels. Ik ben een aantal jaar ook met veel plezier bedrijfsleider geweest van een aantal Bruna Boekhandels in het land. Tel daar nog een studie Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht bij op, en je snapt dat lezen en boeken eigenlijk wel heel erg in mijn bloed zitten!
Ik ben zelfs online druk geweest jaren geleden met boeken zo rond 2000. Zo was ik actief in de Leeskring (bestaat nu volgens mij niet meer), organiseerde we elk kwartaal een boek dat we gezamenlijk lazen en heb ik destijds ook een IRL bijeenkomst daarvan georganiseerd. Heel herkenbaar voor een aantal van jullie, toen zat dat er al in, haha. Af en toe keek ik ook wel eens rond bij de Boekgrrls, die club is na al die tijd nogsteeds actief! Tijdens het opruimen van de week voor mijn verhuizing, kwam ik ook weer spullen tegen van de Leeskring en uit mijn Bruna- en Studietijd...nostalgie!
Eigenlijk is dit een heel lange aanloop om te vertellen dat ik besloten heb deel te nemen aan de 2012 EBOOK CHALLENGE. Ik loop al langer met de gedachte rond wat meer te gaan bloggen over lezen en nu kwam ik via Leeswammes deze uitdaging tegen om in 2012 jezelf een doel te stellen voor het lezen en bloggen over ebooks. Iedereen kan inschrijven en zo kom je ook weer bij nieuwe blogs en nieuwe boeken terecht en er is ook nog eens een give away elke maand!. Ik schrijf me in voor een bescheiden 10 boeken voor 2012, 'CD-level'  noemen ze dat.
Ik ga de komende tijd mijn lijstje van 10 boeken samenstellen die ik wil gaan lezen. Dit zijn er in ieder geval een paar:
 1. Hersenschimmen
 2. Society 3.0
 3. iSteve
 4. een van de boeken van John Irving
 5. The Little Friend - Donna Tartt
 6. ...
 7. ...
 8. ...
 9. ...
 10. ...


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee!

  Ga de sites eens rustig bekijken. Misschien dat ik ook mee ga doen.

  al lees ik op het moment al heel veel:-)

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk vooral aan je lichaam, die zal het ook beslist toejuichen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oohh wat leuk!! Ik ben ook een echte lezer, al komt het er hier ook niet zo vaak (meer) van. Maar ik houd het nog bij lekker 'ouderwetse' boeken, heb er deze week al weer 2 gelezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je deze challenge ook gaat doen! Ik heb nu 3 e-boeken gelezen - wel meer eigenlijk, maar die stonden niet op mijn challenge lijstje dus die tel ik (voorlopig) niet mee (alleen als ik het niet haal tellen ze mee - cheat!).

  Ik ben Leeswammes maar signeer even met mijn Nederlandse blogsite, kun je die ook nog even bekijken.

  Ik zit ook bij de boekgrrls, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen over je achtergrond, onvermoed talent!!
  Wat een leuke challenge heb je weer gevonden, ga ook even de genoemde sites bekijken wat het precies inhoud. Ik ben ook een verwoed lezer en nu uiteraard met de e-reader, dus zou op zich geen moeite moeten kosten...
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!