donderdag 20 maart 2014

Omslagsdoek MyManta

Soms is het liefde op het eerste gezicht met een patroon! Zo ook met het patroon van deze omslagdoek van My Rose Valley, de Nordic Shawl
En toen ik deze kleurenvariant online tegenkwam van Coco Rose Diaries wist ik het helemaal zeker, deze MOET ik maken!
Ik wist al meteen dat ik de basiskleur met donkergrijs wilde maken. Daarna was het op zoek naar kleuren en van welke wol ik het wilde maken. Ik heb uiteindelijk eerst maar gekozen voor de goedkope variant (niks mis mee), omdat ik niet weet hoe vaak ik de omslagdoek ga gebruiken. Ik heb gekozen voor Royal wol van Zeeman, donkergrijs, met de volgende accentkleuren:
Het patroon is goed uitgewerkt en voorzien van veel foto's. Het haakt lekker weg, basissteek in grijs is granny. Ik heb 5 extra toeren grijs gehaakt, zodat ik 'm echt lekker om kan slaan. Ik werd helemaal vrolijk toen ik aan de kleurtjes mocht beginnen!

Ik heb uiteindelijk gekozen om de geschulpte rand weg te laten, ik houd toch van een wat strakker design. Nu nog even de draadjes wegwerken en dan kan ik 'm gaan gebruiken als het weer kouder wordt. Een 'mooie' foto volgt nog. Ik ben er super blij mee!

patroon: My Rose Valley
wol: Zeeman Royal 4xgrijs/1xgroen/donker groen/paars/roze/blauw/donkerblauw (100% acryl)
per bol 100 gram = 241 meter
gekocht bij: Zeeman
haaknaald: 4,5

3 opmerkingen:

 1. Prachtige omslagdoek, leuke kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Jos
  LOVELY! So happy you have enjoyed making this shawl. It looks fab with the brights against the grey. Thank you for sending me the link.
  Have a lovely day
  Xxx
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jos,
  Wel een aparte combi die BH. Zijn dat proefcups die daar liggen? Pas jij ze dan gewon voor je borst en maak jij ze van vliseline?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!