zaterdag 8 maart 2014

BH van give away stoffen

Een poosje geleden kreeg ik twee mooie stoffen toegestuurd van Lincherie.blogspot.nl na het winnen van een give away. Voorwaarde was dat ik er iets moois van zou maken en op mijn blog zou tonen, bij deze!
In januari heb ik een driedelige bh getekend, een mooie gelegenheid om deze stof voor te gebruiken! De stof is mooi stevig, dus extra versteviging met powernet is niet nodig. 
Lekker aan de slag, totdat ik bij inzetten van het beugelband doorhad dat er iets niet goed zat...ik had dat mijn andere bh ook al gemerkt, maar door de soepele stof kon ik het makkelijker wegwerken. De lengte van mijn beugelband was 2 cm langer dan mijn cups en lijfje... Met veel inwerken is het me gelukt om het beugelband erin te krijgen. Afgelopen donderdag had ik weer een tekendag bij Tialda, dus toen zijn we op speurtocht gegaan, waar zat de fout? Die bleek in de basis van de bovencup te zitten, vergeten een verlenging van de beugel over te nemen bij het tekenen van de bovencup.... Opnieuw mijn driedelige bh tekenen, i.p.v. het bh hemdje dat ik van plan was.
Ach ja, de kracht van de herhaling, dat zeg ik ook altijd tegen mijn klanten!

Voordat ik naar Tialda toeging, heb ik mijn bh wel afgemaakt, toch zien hoe deze valt en of we nog meer aanpassingen aan het patroon moesten doen. Ik ben super blij met de stoffencombinatie, maar helaas is de bh te klein. De stof is heerlijk stevig, maar laat weinig ruimte om te smokkelen en die twee centimeter die ik tekort kwam in mijn patroon is duidelijk te merken. Daarnaast vind ik de cups wat te puntig.
Ik heb het basis patroon en de driedelinge prima donna opnieuw getekend en daarbij de vorm van de cups ook wat aangepast:

links nieuwe, rechts oude cup

Ik heb gelukkig voldoende stof over om een nieuwe bh te maken!

7 opmerkingen:

 1. Dat zijn nog eens leuke give-aways. En ook wat je ervan gemaakt hebt. Met de aanpassingen gaat het helemaal goed komen, ga je er nog een leuk bijpassende slip bijmaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie BH geworden. Lekkere stevige stof toch, voering is ook absoluut niet nodig. Leuke manier van verwerking van de mesh. Heb je van beide voldoende over een herhaling?

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat deze bh niet past. Ik hoop dat het met de volgende, met de aanpassingen, wel goed gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat we de fout hebben kunnen opsporen die erin geslopen was! Het is een mooi stevige stof die je van Neeltje hebt gehad. Benieuwd waar ze die vandaan had. Gelukkig kun je deze BH wel dragen ondanks dat ie krapjes zit.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lycra komt bij Eline Kleinvak vandaan. Ik had bij de opruiming bij haar een paar meter gekocht. Schiet voor jullie niet echt op hè?

   Verwijderen
 5. Heel vervelend als het niet past . Ik weet er alles van hihihihihi Maar wel mooi geworden. gr bets

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!