zondag 9 februari 2014

Earlybirdjes

Al eerder schreef ik over de gehaakte inktvisactie voor vroeggeboren kinderen, klik *hier*, die vooral in Scandinavië heel hard loopt en waar je vanuit Nederland ook een bijdrage aan kunt leveren. Een vergelijkbaar initiatief is nu ook in Nederland: Earlybirds!

Stichting Earlybirds Fotografie zet zich geheel belangeloos in voor ouders met een te vroeg geboren kindje in het ziekenhuis. Hun 100 fotografen zetten zich allen vrijwillig in voor deze kindjes en ouders om hen in een periode die veel angsten en zorgen kent een lichtpuntje te schenken. Foto's die belangrijk zijn voor de 'verwerking' van deze heftige periode.

Tevens zet deze Stichting zich in voor vlinderkindjes. Dit zijn kindjes die geboren worden tussen de 20 en 24 weken zwangerschap en die niet verenigbaar zijn met het leven. Ouders ontvangen alle foto's en tevens een prachtige slideshow. De foto's zijn een tastbare herinnering voor ouders aan hun kindje waar ze veel te snel weer afscheid van moeten nemen.Speciaal voor de kindjes op de neonatologie heeft Earlybirds fotografie de earlybirdjes gelanceerd. Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes een gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen aan als een navelstreng. Hierdoor kunnen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich mee brengt. Alle earlybirdjes worden via de fotografen van de stichting verspreid. De earlybirdjes zullen door de stichting worden gecontroleerd, gewassen en verpakt. Alleen de verpakte earlybirdjes zijn veilig bevonden om te schenken aan deze kwetsbare doelgroep.

Heb je wat tijd en wol over, toon je creapower en maak een earlybird! Kijk voor meer informatie en het patroon op www.earlybirdsfotografie.nl/earlybirdjesP.S. Er is ook een Earlybird Facebookgroep

1 opmerking:

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!