zaterdag 16 juni 2012

Met liefde gemaakt

Vanmiddag zijn we met een 10-tal CreaPower dames aan de slag geweest voor Mappa Mondo. Het Rode Kruis heeft met Mappa Mondo drie huizen in Nederland waar ze zorg bieden aan ernstig zieke kinderen van 0 to 18 jaar. Kinderen hebben recht op een veilig opvoedingsklimaat, een thuis waar ze kunnen spelen, leren, lachen en huilen… Mappa Mondo zorgt ervoor dat deze kinderen een zo gewoon mogelijk kinderleven hebben. Twee van de drie huizen zijn door CreaPower vrijwilligers bezocht en zij hebben een verlanglijstje meegenomen met spullen waar de huizen behoefte aan hadden.
Vanmiddag dus gezellig bij elkaar geweest in buuthuis 't Forum in Almere. Op het verlanglijstje stonden o.a. verschillende maten boxkleden, zachte picknickkleden van 2 bij 2 meter, knuffels en kussenslopen. Genoeg te doen dus en genoeg te kletsen!
Ik heb het op me genomen om een picknickkleed van 2 bij 2 te maken. Nog nooit gedaan, maar goed... Ik had nog een baal gordijnstof van 24 meter thuis liggen en op speurtocht in mijn eigen voorraad kwam ik ook nog een leuke gekleurde lap tegen. Gisteren daar nog een paar katoenen lappen bijgekocht, zodat ik een mooie kleurencombi kon maken. Eerst dus tekenen en rekenen hoe groot de blokken dan moesten worden...
Toen alle blokken gaan knippen en bepalen hoe de vlakverdeling moest worden.
En dan maar naaien, naaien, naaien en nog eens naaien, naaien en naaien met twee lagen stof van 2 vierkante meter en een laag fiberfill ertussen. Ik heb een Pfaff 4.0 Quilt Edition, ik moet zeggen, die kwam goed van pas zeg, je hebt dan net wat meer ruimte! Waar moet je naar toe met al die stof?? Echte quilters pakken dat natuurlijk veel slimmer aan, ik kwam op een gegeven moment een beetje in tijdnood om er echt rustig over te  denken, haha.
Uiteindelijk dan toch klaar. Ik moest op een stoel gaan staan om mijn creatie te showen (en Dolores staat er achter om te helpen), haha:
De achterkant is wat eenvoudiger, twee banen blauw en een baan gekleurd ertussen:
Er zijn weer veel foto's gemaakt en je kunt deze bewonderen via www.creapower.nl. Er zullen er van het weekend nog meer worden geplaatst.

Al met al weer een super middag: heel gezellig om zo bij elkaar te zijn, lekker om creatief  bezig te zijn en een voldaan gevoel dat je weet dat anderen plezier zullen hebben van al die mooie creaties die we met liefde hebben gemaakt! Als dat geen creapower is....

3 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan en goed werk . Een pluim verdien je wel hoor.
  gr bets

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooi picknick kleed geworden zeg en een enorme lap. Daar zullen ze heel blij mee zijn, en ik geloof inderdaad dat het heel gezellig is zo samen bezig zijn.
  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jos,
  Het was zeker gezellig. En we hebben best veel gemaakt, ook al ging er meer tijd in de grote flappers zitten dan verwacht.
  Je kleed is mooi geworden. En heel anders dan je ontwerp. ;-)
  Tot de volgende keer.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!