maandag 4 juni 2012

EK- ofwel Juichlingerie

Op een of andere manier kan ik het niet laten om toch iets van oranje lingerie te maken voor tijdens een voetbalkampioenschap. In 2010 heb ik twee WK slips gemaakt en deze braaf elke wedstrijd van het Nederlands team aangehad en het heeft toch aardig geholpen, niet?
Dit maal een slip voor mij en een slip voor Jan. Voor Jan heb ik het nieuwe patroon van Sannalin gebruikt. Ik had geen jongentjeselastiek in huis (picotelastiek, maar dan zonder die boogjes) van de juiste kleur, dus heb ik geprobeerd het elastiek zoveel mogelijk te verbergen door het naar binnen te klappen. Je ziet het er jammer genoeg nog een beetje onderuit piepen her en der.
Voor mijzelf heb ik een gouwe oude uit de kast gehaald, het patroon van de slip uit de Knipmode XL van voorjaar 2007. Ik heb in 2008 daar al eens deze roze slip van gemaakt en deze met zomerse kleuren en in 2009 deze zwart/roze. Daarna ben ik aan de gang gegaan met een zelfgetekend slippatroon en is deze eigenlijk een beetje in de vergetelheid geraakt, terwijl ´ie toch prima zit.
Voor het strikje in de driekleur heb ik de strikjesmaker gebruikt die ik in 2010 ooit al heb gekocht omdat er zo enthousiast over werd gesproken op het Forum Zelf Lingerie Maken.

Hier een filmpje met uitleg over de de strikjesmaker:
Je kunt de strikjes ook met een vork maken:
Zo, weer twee projecten van de Magic 25 klaar en twee 'nieuwe' patronen gebruikt voor de uitdaging, dus dat gaat lekker. Nu zien of deze juichlingerie net zo'n goede uitwerking heeft als de vorige keer, liefst nog beter! Als we in de finale staan zal ik een speciale finaleslip maken!

6 opmerkingen:

 1. Baat het niet dan schaadt het niet, leuke slips geworden! Zo sla je gelijk een paar vliegen (uitdagingen) in 1 klap.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke slips heb je gemaakt!

  Maar er hoort eigenlijk ook een oranje bh bij! Dan is het echt compleet.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha helemaal geweldig, alle beetjes helpen!

  San

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind deze juichlingerie geweldig leuk ! Ik zie het al helemaal voor mee twee supporters in deze slips voor de buis. LOL !

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie slips!! en de tips voor de strikjes heel handig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die zijn erg leuk geworden en ook de rood wit blauw details vind ik leuk gevonden. Nu inderdaad nog een oranje bh en het is compleet.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!