woensdag 12 december 2012

12-12-'12 12:12uur

Met bonkend hart ben ik net de straat op gegaan, met 5 cadeautjes in mijn tasje om willekeurige onbekenden op straat te om 12:12uur te verrassen met mijn zelfgevlochten hartjes....hoe zouden ze reageren, zouden ze het aan willen nemen?
Ik voelde me een beetje een blije zendeling die het vrolijke Woord van 'onze beweging' verkondigde op straat. Ik heb een paar dames aangesproken, eentje bedankte beleefd ('maak een ander daar maar blij mee') en 3 anderen namen het met grote verbazing aan.
Ik heb er ook een aan mijn fysiotherapeut gegeven (ik vertelde over de actie en hij was benieuwd of hij vandaag ook wat zou krijgen) en ik heb er eentje door de brievenbus gedaan bij een familie die de tuin helemaal in kerstsfeer hadden gemaakt. Die zullen hun hartje vanavond op de deurmat vinden.
Aan het linjtje en het hartje zelf had ik nog een klein bedeltje gedaan ('just for you') en een labeltje met een korte uitleg en een verwijzing naar de website. Al met al vond ik het best spannend!
Eens kijken of er meer ervaringen opduiken op internet, bijvoorbeeld hier. Hebben jullie meegedaan?

7 opmerkingen:

 1. Wat zien je hartjes er leuk uit zeg :) Dankzij jouw blog heb ik nu voor de eerste keer meegedaan en ik vond het ook erg leuk om te doen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen. Hoe was het voor jou, de cadeautjes geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend lief Jos, ik kan me voorstellen, dat de mensen op straat raar keken, dat zijn ze niet zo gewend. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het een beetje spannend om te doen, zeker omdat die eerste mevrouw hard doorliep. Maar uiteindelijk kreeg ik twee verbaasde gezichten en een glimlach. Dan is je dag gelijk goed. Had jij dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brrr echt spannend. Maar zo ontzettend lief en waardevol.

  Grappig om die hartjes te zien. Toen ik een beginnende kleuterjuf heb ik zo ook eens gemaakt. Maar ik was helemaal vergeten hoe ze in elkaar gezet moeten worden.
  Van vilt vind ik ze honderd leuker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke actie Jos, ik heb niet meegedaan maar wel een paar hartjes gemaakt van een restje wollen stof.
  Ik vind zelf een praatje maken, een vriendelijk woord, elke dag belangrijk, dus het voelde te onnatuurlijk om dat op een speciale minuut van de dag te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Jos, ik denk dat jij 'ooit' meedeed aan mijn pay it forward, wel de cadeautjes zijn bijna af, kun je me laten weten waar ik het best heen stuur? vds.caroline@gmail.com
  groetjes, caroline

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!