vrijdag 1 juni 2012

Lekker lezen!

Ik ben me weer eens aan het verdiepen in lezen en alles wat er op internet is te vinden. Zo kwam ik vanavond #Twitlit tegen, NRC's Bas Heijnes leesclub op Twitter. Elke maand wordt er een boek via Twitter besproken (dus lekker kort en bondig). Het derde boek dat besproken wordt is De man zonder ziekte, een novelle van Arnon Grunberg. Meteen maar gedownload als ebook (met korting), leuk om te ervaren hoe deze nieuwe digitale leesclubvorm werkt en het past natuurlijk ook in mijn ebookchallenge.
The Art of Fielding (De kunst van het veldspel) van Chad Harbach staat ook al een poos op mijn verlanglijstje om te lezen. Heb al een aantal maal met het boek in mijn handen gestaan bij de boekhandel, maar ja....ik heb natuurlijk een ereader. Wat me opvalt is dat ik eboeken nog zo duur vindt ten opzichte van de 'gewone' boeken. Ik snap dat je betaalt voor de inhoud, maar het scheelt toch heel veel productiekosten en papier zou je denken (misschien zie ik iets over het hoofd). Zo betaal je voor het Nederlandse ebook toch nog 15,95, terwijl de NL pocket 19,90 kost en de engelse pocket al voor 9,95 op de markt is. Op engelse sites ben ik ook al tegengekomen dat het engelse ebook niet te verkrijgen is voor NL gebruikers....
Vanavond nog een tweede leuke ontdekking gedaan: www.kobobooks.com. De nederlandse boekhandelsketen Libris werkt met hen samen en zo kwam ik op hun site terecht. Laten die nu The Art of Fielding als engelstalig ebook leveren voor slechts 6,89... Tja, meteen besteld en gedownload dus! Ik denk dat ik deze lekker ga lezen op vakantie in Griekenland.

Als ik de komende tijd niet zoveel blog, dan zit ik lekker op de bank met mijn ereader!

2 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Ik ben nog een traditionele lezer, heb nog geen e-reader. Misschien komt het er ooit van, zal vooral handig zijn voor op vakantie.
  Ik pik deze boekentips mee op en zet ze op mijn lijstje. Ik ben deelnemer van KIKKER LEEST een uiwisseling van leestips. Je leest er over op mijn blog.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb al even op je blog gekeke, leuk initiatief van kikker leest!

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!