vrijdag 15 juni 2012

De uitdaging

Ik ben eindelijk bij met de uitdaging om elk maand een nieuw kledingstuk te maken uit een modeblad of vanuit een los kooppatroon! Van de week heb ik na meer dan een jaar eindelijk een bermuda voor mezelf afgemaakt uit de Patrones Tallas Grandes no.2, een Spaans zelfmodemaakblad!
Vorig jaar voor de zomervakantie had ik dit patroon al geknipt en op stof gelegd. De stof is een vrij dikke stretchkatoen, die ik ooit een keer als proeflap heb gekocht, prima geschikt om een proef bermuda van te maken. Tijdens het opruimen kwam ik de doos met alles erin weer tegen, mooie klusje om nu wel af te maken! Ik had er vorig jaar 4 cm extra naad aangeknipt, omdat ik waarschijnlijk te kort kwam. Nu ik ben afgevallen hebben we uiteindelijk nog een 1,5 cm extra UIT de zijnaden gehaald en hebben we extra coupenaadjes aangebracht, yes!
Ik had voldoende stof aangeknipt en tijdens het passen leek het ons leuk om een omslag aan de onderkant te maken. Dat geeft de broek nog wat meer pit.
Op een of andere manier zie ik altijd op tegen het inzetten van de rits, terwijl dat eigenlijk een fluitje van een cent is. Ik heb een foto werkbeschrijving van mijn naaijuf gekregen. Het moet zo toch lukken om deze zomervakantie zelf een kobalt blauwe denim versie te maken van dit patroon (jaja, gisteren gezondigd met lapjes kopen, ik wil zo graag snel weer zo'n leuke broek erbij maken!). Hopelijk kan ik 'm snel aan en kunnen jullie nog 'actie foto's' van deze bermuda zien.Oh ja, het patroon is met een aantal aanpassingen nu helemaal op mijn maat. Het valt zo mooi, dat we er meteen een pantalon patroon van hebben getekend!


6 opmerkingen:

 1. Leuk stofje heb je hiervoor uitgekozen.

  Fijn dat je nu een goed basispatroon hebt, kun je weer even mee vooruit.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor! en leuk, aan broeken waag ik me niet meer, lukt me niet echt om die lekker zitten te maken, maar jouw lukt het! op naar de volgende versie........................

  San

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bermuda is het geworden! Leuk stofje, mooi patroon (en meteen een goed basispatroon dus)

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd fijn om een goede basis te hebben. Veel plezier met het maken van de volgende. Fijn he om het kleiner te maken Waar heb je die patrones gekocht en zijn deze nog na te bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een echt gezellig vakantie stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top dat je er 1,5 cm eraf hebt moeten halen!!!
  Ben benieuwd naar je lange broek, maar laat eerst de zomer maar komen voor deze!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!