zondag 15 april 2012

Speldenkussen voor aan naaimachine

Letterlijk en figuurlijk een klein projectje dit maal: een speldenkussen dat ik aan mijn naaimachien kan bevestigen.
Ik zag er laatst zo een op de blog van Dreamstuff en dat vond ik wel een goed idee. Twee jaar geleden heb ik zoiets van mijn naaijuf cadeau gehad, maar dan voor om mijn pols. Ik heb zelf een patroontje getekend. Dreamstuff heeft ook een link geplaatst naar een tutorial door De Zuster Van.
Ik denk dat ik nog een keer een nieuwe ga maken met wat aanpassingen. Het kussentje wiebelt nu wat omdat het natuurlijk bol staat door de vulling. Om dat tegen te gaan kan je o.a. twee straps maken om het kussen te bevestigen (maar vind ik niet mooi) of een kussentje met een platte achterkant maken met een stukje plastic erachter. Lost meteen een ander probleem op (en daar heb ik ook last van bij het polsspeldenkussen), dat je de spelden er nu doorheen kunt prikken. Dat voelt niet fijn aan je pols kan ik vertellen en is voor de machien ook niet goed natuurlijk!
Zo, project 1 van de magic 25 is hiermee een feit, hoe klein dan ook, en ik heb meteen ook nog wat zitten spelen met de vele borduursteken die ik op mijn machine heb zitten en eigenlijk veel te weinig gebruik.

4 opmerkingen:

 1. ja wat leuk! dat is nou een leuk idee. weer iets op mijn lijstje to-do. wat een ideaal en handig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Dit ga ik zéker weten een keer maken! Dat scheelt weer gevaarlijke situaties met mijn 1 jarige dochter die spelden op de grond vindt.

  Mag ik vragen wat voor machine je gebruikt? Ik wil namelijk dit jaar een nieuwe kopen en zoek wat tips ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey wat een leuk idee!!!
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zag ik op Pinterest ook voorbinj komen, vond het ook een leuk idee, ben je dat ding nooit meer kwijt.
  ik noet er ook nog eentje maken voor op de hals van mijn etalagepop, nu steken de spelden uit die hals en is een beetje een raar gezicht..

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!