donderdag 9 oktober 2014

Zo Geknipt! deel 2: sneakpreview

Ik vertelde al eerder dat Zo Geknipt! deel 2 binnenkort uit komt en dat ik een van de patronen mocht testen. De publicatiedatum is inmiddels bekend: 14 oktober en ik mag je alvast een voorproefje geven van een van de recepten uit dit nieuwe boek: de fietstas!
Via de mail kreeg ik de drukproeven toegezonden, zowel van de werkbeschrijving, als van de inleiding, waarin een aantal technieken staan beschreven (net als in deel 1, heel handig). Het patronen blad kreeg ik via de post.

Gewapend met mijn boodschappenlijstje ben ik gaan shoppen bij Textielstad. Ik koos voor heel andere kleuren dan in het boek, lekkere knalkleuren, die passen echt bij mij.
Nou ben ik niet zo'n fietser (zachtjes uitgedrukt), maar bij het zien van de foto had ik al meteen door dat het patroon ook prima als schoudertas te gebruiken is, multifunctioneel dus! Wel netjes mijn fiets opgemeten voor de juiste maten voor de tas.
Lekker aan de slag, stap voor stap de werkbeschrijving gevolgd. Goed lezen of ik alles kon volgen en of de verwijzingen en maten klopten. Leuk om zo toch voor een heel klein stukje bij te mogen dragen aan het boek!

De fietstas wordt stevig gemaakt door een binnentas die je met klittenband vast kunt zetten. De stevigheid komt door de decovil die je op de stof strijkt. Je kunt de tas ook zonder deze binnentas maken als je wilt. Ik zou bij een volgende tas het decovil in een keer meestikken in de tas, mijn machine is daar sterk genoeg voor schat ik zo in, maar kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom is zo'n losse binnentas een uitkomst.
Zowel de binnen- als buitentas worden mooi afgewerkt met biaisband, dat geeft een tas wat extra's vind ik. In de inleiding vind je hoe je dit aan moet pakken. Ook handige kennis voor andere projecten in de toekomst!

Stap voor stap gedaan wat er stond. Er gaat behoorlijk wat werk in deze fietstas zitten (in de inleiding van het recept waarschuwen Riet & Lies daar ook al voor), maar zo stukje bij beetje onstaat er dan een heuse tas, helemaal blij! En wat was ik blij met mijn stofkeuze, echt mijn ding!
buitentas in wording
d-ringen om schouderband te bevestigen
de naden mooi afwerken met biaisband
Ik heb besloten de bevestiging voor de bagagedrager weg te laten (ik zal 'm zelden op de fiets gebruiken zoals ik al eerder schreef), maar heb er wel meteen een schouderriem bij gemaakt om 'm als schoudertas te kunnen gebruiken. Van een oude laptoptas had ik ooit het beslag afgehaald, dat pastte precies bij de maten van de tas. 
Gestaag doorgewerkt en daar was de tas....Tada!!!!
Het is een heel mooie en ruime tas met een brede opening, waar echt heel veel in past en die goed rechtop blijft staan. Het handvat verstevig je met een koordje, een techniek die ik zeker ook in de toekomst toe ga passen.

als je het boek hebt, zul je ontdekken wat ik fout gedaan heb,
goed lezen blijft lastig haha, eigen schuld, lag niet aan de beschrijving
en de foto's in het boek
Ik heb de tas al in gebruik genomen en krijg er erg leuke reacties op! Op naar het volgende project uit het boek...nog een paar nachtjes slapen, ik kan niet wachten!

patroon: Fietstas uit Zo Geknipt! deel 2 (verschijnt 14.10.2014)
materialen: www.textielstad.nl

5 opmerkingen:

  1. Een heel mooie en handige tas is dit! En wat een zalig stofje heb je gebruikt:) Geeft meteen zin om aan de slag te gaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige tas. Ben benieuwd naar het boek, ik heb hem besteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat biaisband altijd zo moeilijk! Voor je het weet verschuift het net een beetje. Het is een hele mooie tas geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!