zondag 19 oktober 2014

Knikkerzak voor Schoenmaatjesproject Edukans

Met onze Stichting CreaPower proberen we andere te stimuleren hun creativiteit in te zetten voor anderen. Wij hebben hierbij bewust gekozen voor goede doelen in Nederland, omdat daar ook nog genoeg te doen valt. Af en toe maak ik een uitstapje en zet ik mijn creativiteit in voor buitenlandse goede doelen.
Toen ik op Facebook een oproep van Sparkelz-Creatief zag om knikkerzakken te haken voor Edukans, sprak dat me meteen aan (klik hier om naar de oproep te gaan).
Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Stichting Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Het Schoenmaatjesproject van Edukans bestaat inmiddels 20 jaar. Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau.
Ik heb een eerste knikkerzak gehaakt om naar Sparkelz-Creatief te sturen. De knikkerzakken die Sparkelz-Creatief verzameld worden in dozen gestopt die onvollig zijn ingeleverd. Zij wil er voor het einde van de maand 150 hebben in totaal. Help je mee?
ketting van lossen van alle gebruikte kleuren
Kijk voor meer informatie over het Schoenmaatjesproject op schoenmaatjes.edukans.nl, je kunt meedoen in schoolverband of vanuit thuis.

patroon: aan te vragen via Sparkelz Creatief
garen: Catinia (100% katoen)
naald: 3

1 opmerking:

  1. Wat een leuke knikkerzak en mooie kleuren heb je gebruikt. Dit zal vast in dank afgenomen worden. gr bets

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!