zondag 6 juli 2014

Creatief op vakantie - deel 2: omslagdoek

In mijn koffer zaten niet alleen katoentjes om een inktvisje af te maken, maar ook een mooie bol van Wolcafé om een omslagdoek van te maken.
Wanneer je zo'n mooie bol verloopgaren koopt, krijg je er ook een patroon bij in het Nederlands, zowel werkbeschrijving als tekening. Later kwam ik de Engelse (en NL) beschrijving ook online tegen bij Drops, je kunt 'm daar gratis downloaden. Ik had wat opstart problemen, maar met behulp van de tekening en hulp van Tialda (zij heeft de sjaal al gemaakt, kijk maar hier voor haar prachtexemplaar) via Whatsapp, lang leve internet, kwam ik er toch uit.

Het garen bestaat uit allemaal kleine losse draden die langzaamaan van kleur verlopen. Ik heb twee soort gelijke bollen Unicat ook al eerder gekocht bij Atelier Jaffari via Blij-dat-ik-brei-blogspot (zie hier, een in jeansblauw en een met zwart/paars/rood).
Ik ben met rood begonnen, de fellere kleur tegen mijn huid leek me wel een goed idee. Het is in het begin even wennen met die losse draadjes, maar na een poosje had ik de slag te pakken.

Nadat ik aan deze sjaal begonnen was, kwam het bericht van de aanstaande zwangerschap van onze Griekse vriend, dus ging deze omslagdoek tijdelijk aan de kant. Nu ik weer thuis ben, pak ik dit werk weer op. Nog lekker een paar dagen vrij, alhoewel het uitzicht toch wat anders is en de zon hier aanzienlijk minder schijnt haha!

patroon: gratis bij bestelling Wolcafe of online via Drops
garen: Limited by Wolcafe nr 27 (60% katoen, 40% wol)
haaknaald: 4

3 opmerkingen:

  1. Was erg leuk om je zo op afstand te kunnen helpen via whats app ( wat zouden we zijn zonder WA!!) met foto's tekeningen en beschrijvingen! Vind jou sjaal een prachtige kleur hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi ziet het er nu al uit . Dus dat gaat helemaal goed komen .Ik geloof dat ik er mezelf ook maar eens aan gaat wagen .

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!