zondag 13 juli 2014

Boxkleed

Vandaag voor het eerst een boxkleed gemaakt. Mijn nichtje moet binnenkort bevallen en zij had een poosje geleden gevraagd of ik een boxkleed voor haar wilde maken. Tuurlijk, leuk om te doen!! Voor mijn vakantie zijn we samen naar de Lapjesmarkt geweest in Utrecht om stoffen uit te zoeken. Zij had uit Bali een mooie batik lap en daar hebben we twee verrassende stoffen bij gezocht: uiltjes en Volkswagenbusjes. Ik zou het zelf nooit zo bij elkaar hebben gezocht, maar de combi is zo leuk geworden, super!
 
Het patroon heb ik op maat getekend. Om alle drie de stoffen goed uit te laten komen, heb ik het kleed dubbelzijdig gemaakt.
Voorzien van twee lagen fiberfill, waardoor het kleed heerlijk zacht is geworden:
Natuurlijk ook een labeltje erop:
Ik heb nog even in het boek Zo Geknipt! gespiekt voor inspiratie en om te kijken hoe ik ook al weer het keergat op een mooie manier kon sluiten.
Eindresultaat is een mooi, zacht, dubbelzijdig boxkleed waar mijn nichtje en haar man heel blij mee waren tijdens de surprise babyshower vanmiddag!
Ik heb genoeg stof over om bijpassende kussens te maken en een boxzak voor het speelgoed straks. Ik ben op mijn Pinterestboard al wat inspiratie aan het verzamelen van boxzakpatronen, maar ik houd me aanbevolen voor een goede tutorial!

patroon boxkleed: zelf getekend
stof: batik uit Bali, uiltjes en volkswagen van Lapjesmarkt Utrecht


5 opmerkingen:

 1. Geen voor de hand liggende combi ,maar zo mooi geworden! Ik hou ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je supersnel gemaakt vanochtend! En gelijk kado gegeven! Vind de combi van stofjes erg mooi. Je nicht heeft daar een goed oog voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi boxkleed. Veel leuker dan zo'n standaard geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een verrassende maar wel erg leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die heb je mooi gemaakt. Ik heb ook verschillende boxkleden gemaakt. Het is zo leuk om te doen. Als je stof over hebt is een boxtas er altijd heel leuk bij

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!