donderdag 10 april 2014

Mooi initiatief: hartendekens haken

Via een blog van Jolanda kwam ik het hartendekens initiatief tegen. Een mooie manier om je creativiteit in te zetten voor een ander en daarom besteed ik er hier graag aandacht aan.


HET PLAN:

Granny squares haken (gehaakte vierkantjes) om daar hartendekens van te maken. Dat zijn mooie warme dekens voor kinderen in een moeilijke tijd. Je hoeft dus niet een hele deken te haken, je kunt een aantal grannies maken en versturen, andere vrijwilligers haken de gedoneerde grannies dan weer aan elkaar tot een deken.

DE DOELGROEP DIE DE HARTENDEKENS KUNNEN ONTVANGEN:
*Ernstig zieke kinderen
*Kinderen van een gezinslid (ouders, broertjes, zusjes) die binnen geringe tijd zullen overlijden of recentelijk overleden zijn.

DE HARTENDEKENS VISIE:

De hartendekens zijn bedoeld voor kinderen die langdurig ernstig ziek zijn zoals bijvoorbeeld kanker of een andere ernstige (chronische) aandoening. De kinderen hebben dus als gevolg van hun ziekte een ernstige belemmering in het dagelijks leven.  De kwaliteit van leven is daardoor anders dan dat van gezonde kinderen.
Ook kinderen van ouders die ongeneeslijk ziek zijn en binnen afzienbare tijd zullen komen te overlijden, komen in aanmerking voor een hartendeken.  Het is wel voor kinderen die er bewust wat aan hebben, dus baby's vallen daarbuiten. De kinderen vinden hopelijk wat warmte en geborgenheid door de hartendeken, en mochten ze de ziekte overwinnen is het een blijvend aandenken aan een erg moeilijke tijd. Mochten ze het niet overleven is het zo mogelijk een nog kostbaarder aandenken voor de achterblijvers.MEEDOEN:

Wil je mee haken?
Wordt dan lid van de Hartendekens-groep op facebook:
https://www.facebook.com/groups/1412149109028062/
Lees na het aanmelden eerst het bovenste vastgezette bericht voor de informatie, daar staat informatie over wol, kleuren, afmetingen, etc.

HET ONTSTAAN VAN HET IDEE:

Het idee is ontstaan nadat Kristy Klees-Jonkergouw via Facebook in gesprek kwam met Susan, een alleenstaande moeder van 2 kinderen met kanker die te horen heeft gekregen dat ze waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. Zij wilde graag wat doen en besloot wat mensen te vragen om me te helpen met granny's haken, zodat ze 2 dekens konden maken voor haar 2 kinderen, zodat ze altijd een fijne deken hebben die hun hopelijk wat warmte en geborgenheid kan geven in moeilijke tijden. Het liep nogal uit de hand en binnen een paar uur waren er al bijna honderd haaksters aan de slag gegaan. Het is dus 'iets' groter geworden.Mooie gedachte toch? Ik heb nog Royal wol van Zeeman over van mijn omslagdoek, dus ik ga nog een bol wit kopen, dan kan ik een aantal grannies haken voor dit mooie initiatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!