zondag 29 december 2013

PTT deken - deel 1

Voor de Crochet Along 2014 heb ik laatst wol gekocht in de kleuren van de PTT postzakken om de deken ervan te maken. Maar op een of anderen manier bleef het maar in mijn hoofd hangen dat je het motief niet goed uit zou komen door alle verschillende steken die er straks in de deken worden gebruikt. Dan is dat PTT effect eigenlijk ook weg (op de kleuren na) en daar ben ik nu juist zo dol op.
Al surfend was ik op het blog van Karin aan de Haak de Oma's Strepen deken al tegengekomen, een Nederlandse vertaling van de Granny Stripe Blanket van Lucy van Attic24.
1 + 1 = 2, ik ben gisteren begonnen met deze deken met mijn PTT kleuren!
Ik heb een ketting van lossen opgezet van 264 lossen van Stylecraft Special DK met haaknaald 5,5. Het was de bedoeling dat de deken ongeveer 1.40m breed zou worden, maar op een of andere manier ben ik op 1.74m uitgekomen... Ach ja, maar wat wol bij bestellen.

Het was best even spannend, je moet een veelvoud van 3 opzetten en zo'n lang stuk had ik nog niet opgezet. Maar met geduldig tellen en van die handige clipjes na elke 24 steken, is het in een keer goed gegaan!
Als je de eerste drie toeren eenmaal gehaakt heb, dan kan je daarna lekker meters maken! Lekker de Top2000 aan en 's avonds darten en haken maar!
Nu maar eens goed gaan nadenken over hoe ik de NL strepen precies over de deken ga verdelen. Wordt vervolgd, wat een heerlijk project!

tutorial deken: karinaandehaak.blogspot.nl
wol: Stylecraft Special DK camel/lipstick/cream/denim (100% acryl)
gekocht bij: echtstudio.nl
haaknaald: 4,5

8 opmerkingen:

  1. Ha Jos,

    Ik heb hetzelfde idee als jij, ook ik zit naar top 2000 en darten lekker te haken. Ja hoor ook aan het PTT deken, alleen de ripple versie. Zoooo leuk, ik ben gek op Hollandsche kleuren.
    Ik hou je blog in de gaten!!
    Gr Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit.
    Ben dol op de Hollandse kleuren.
    Ik ben niet aan de haak maar bezig met slofjes voor dochterlief.
    Ook in Hollandse kleurtjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind hem echt mooi past helaas niet in mijn interieur haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al helemaal verslaafd aan haken!!! Ik vind de ptt deken nu al mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind je PTT deken echt leuk. En wat grappig, ik heb ook zitten haken tijdens de top 2000 en het darten, hihi...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!