donderdag 25 juli 2013

Out of the box

Vandaag weer een supergezellige en creatieve dag gehad bij Tialda (van Gestrikt). Heerlijk dagje vrij genomen en lekker kletsen en je creatieve hersencellen laten kraken, je hebt toch weinig meer nodig.
We hebben samen mijn bh's van de afgelopen tijd bekeken, zowel het patroon als de pasvorm en in de ochtend heb ik nog een aantal wijzigingen doorgevoerd (de puntjes op de i zeg maar). Kan niet wachten om weer een nieuw setje te maken!
Naast een tas vol lingeriespullen ging er ook een tas mee vol met leer (gekocht bij , lees er hier meer over). Sinds onze workshop bij Patrizz.nl willen we extra graag met een tas van leer aan de slag! Op een of andere manier heb ik de geest en het zelfvertrouwen gekregen om zelf een patroon te gaan ontwerpen voor een tas (normaal volg ik netjes een kooppatroon). Ik had al lekker op Pinterest en bij Zalando zitten kijken de laatste tijd. Bij die laatste fotograferen ze tassen van ongeveer alle kanten, zodat je een goed idee krijgt hoe een tas in elkaar zit.
Met bovenstaande groene tas in het achterhoofd ben ik gaan schetsen, tekenen en meten. Het basispatroon is klaar. Nu nog bekijken of ik op een of andere manier deze tas in elkaar kan krijgen, zonder dat ik de voering er met de hand in hoef te zetten...Dat wordt 'out of the box' denken (of jullie hulp inschakelen, haha, tips en handige tutorials zijn welkom).

8 opmerkingen:

 1. ow wat leuk!!!
  Zo ie zo lijkt mij een dagje met een vriendin zo'n middagje te hebben heerlijk! Maar dan wel graag zonder kids hahaha. Hier een hele middag over gedaan om het meisjes boxershort van katoen in elkaar te steken en zojuist een bijpassend topje geknipt om morgen in elkaar te steken.

  Maar leuk idee zo die tas!
  Moet je wel weer lef voor hebben zeg. Ik durf nog niet eens een patroon te verkleinen of te vergroten hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke creatieve dag hebben jullie gehad! Mooie tas heb je uitgekozen om te maken. Ik ben benieuwd naar je avonturen met de tas en met leer... allemaal uitdagingen, leuk :)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n dag samen! En leuke tas ter inspiratie. Als ik je erover hoor zie denk ik elke keer weer "dat wil ik ook" (maar dan komt de realiteitszin dat ik daar nu helaas geen tijd voor heb). Veel plezier met uitwerken van ideeën en proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd gezellig samen met iemand hobbyen.
  Ziet er goed uit de tas, ben benieuwd hoor hoe ie gaat worden. Succes ermee ga het volgen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk..leuk, ik ben erg benieuwd naar je tas straks....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zo een dagje gezellig aan de freubel! Ben benieuwd naar het resultaat:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke dag hebben jullie samen gehad. Ben ook erg benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zo samen bezig te zijn . En we hopen het resultaat van de tas te mogen zien. gr bets

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!