zaterdag 11 mei 2013

Herbruikbaar GEO-tasje

Ik bracht laatst samen met mijn zusje een bezoekje aan Veenendaal, lekker shoppen en lunchen. Ik had al eerder gezien dat er ook een winkel van de Stoffenkraam.nl was, dus daar wilde ik ook graag even langs. Ik meende te hebben gezien dat zij daar ook de nieuwe Hamburger Liebe stofjes hadden, maar die bleek ik gezien te hebben bij suz-designerstoffen.nl, haha.

Dus lekker rondgeneusd bij Emma's Stoffenkraam, en toen viel het oog van mijn zusje op een katoen met een wereldbol print erop. Ik heb alle creatieve genen van onze familie, dus ik bood aan er een tasje voor haar van te maken. Zij werkt bij een organisatie die de overheid helpt geo-informatie op een makkelijke manier toegankelijk te maken. Heel toepasselijk stofje dus!
We hebben er een blauwe stof bij gekozen en groene knopen, beide kleuren zitten namelijk in het logo van de organisatie. Dit is het eindresultaat:
Ik het recept 10 uit het fantastische boek Zo geknipt! gebruikt. Dit patroon heb ik al eerder gebruikt voor de Sew Along, met Holland stof.
Het was eigenlijk de bedoeling dat ik er twee zou maken, zodat ze er ook eentje cadeau kon doen, maar toen ik ruim over de helft was en bij een van de tasjes al de kartelschaar in de naden had gezet, kwam ik erachter dat ik de verkeerde delen aan elkaar gestikt had....een tasje minder dus!
Ik ga nu nog een bijpassend toilettasje maken van de stof die nog over is, wordt de stof toch nog goed gebruikt!

9 opmerkingen:

 1. Gaaf tasje Jos, jij weet toch iedere keer weer een glimlach op iemands gezicht te toveren, door je leuke maaksel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan, Jos. Jij bent wel erg goed in tasjes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf stofje he? Ik heb hem ook verwerkt voor grote knul. Deze tas is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die wereldkaartstof is zo leuk hè. Ik heb 'm ook en sinds kort heb ik 'm ook in tafelzeil. Leuke tas is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is weer een mooi tasje geworden, zal ze veel plezier van hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo die is weer leuk geworden. Je zus boft maar!

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!