zondag 26 mei 2013

Heerlijk aan de lingerie!

Het is eigenlijk al meer dan een jaar geleden dat ik bezig ben geweest met lingerie naaien. Tussendoor heb ik wel een keer deze bandeau gemaakt, maar echt een bh en slip met alles erop en eraan...zag hier op mijn blog dat dat in mei 2012 is geweest... Hoog tijd om weer eens lekker met lingerie maken aan de slag te gaan! Van de week gaan we weer met 5 dames gezellig een dag patoontekenen, dus ik kon wel even een opwarmer gebruiken!

Ik heb twee bestaande patronen gebruikt: de Rebecca van Sewy en voor de slip de BIK61 van Merckwaerdigh. Beiden heb ik eerder al gemaakt en dat is goed bevallen.
Ik heb een heel stevige zwarte lycra gebruikt, zodat ik geen voering extra hoefde te knippen voor versteviging (ooit gekocht bij Eline Kleinvak). Daaroverheen heb ik op bepaalde panden een gebloemde elastische 'gaasstof' gespannen voor het effect (keertje op de markt in Amersfoort op de kop getikt voor heel weinig). Om het op te fleuren heb ik pistache kleurige picot gebuikt en crème strikjes met een klein kraaltje erop.
De paspop heeft wat kleinere borsten dan ik, dus die vult de bh niet helemaal op.
Bij de slip heb ik de zijpanden enkel van de gaasstof gemaakt, ze schijnen dus een beetje door.
Pasvorm is goed van beiden, ik kan ze meteen dragen. Ik ga nog wel wat bij de okselrand aanpassen (altijd een probleemgebied bij mij). Ik zit precies op de rand van twee maten, dus ik ga ook nog een maatje groter qua cup proberen, wie weet bedekt die net wat meer. Anders teken ik de okselrand op. Het was een feestje om weer zo lekker met lingerie bezig te zijn. Alles heb ik binnen een dag gedaan, van patroon overnemen, tot knippen en in elkaar zetten.

Dat smaakt naar meer!

14 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi setje geworden vind ook de combinatie erg mooi. Fijn dat ie goed zit dat is toch het belangrijkste. Op naar de volgende? Je hebt het in elk geval heel snel in elkaar gezet.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vrolijke set. Dat smaakt vast weer naar meer. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoo dat is snel zeg gaaf geworden
  Een leuk model deze van sewy ik ken hem niet heb hem ook nog nooit gemaakt
  Wie weet

  Ik heb wel een paar weken terug een patroon gekocht uit finland van make-bra
  Die heb ik gemaakt en is gisteren afgekomen ik ga zo foto's maken en op mijn blog zetten ook een gaaf patroon en past goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk setje geworden. Door het gebruik van het "gaas"-stof en de pistache-kleurige picotelastiek is het een alles behalve saai setje geworden. En wat snel gemaakt zeg, ik ben met het knippen alleen al zo lang bezig. Veel succes en plezier bij het tekenen met de overige dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tempo heb jij gehad. In één dag de hele set gemaakt. Dat smaakt vast naar meer? Mooie set is dit geworden. Zwart, maar allesbehalve saai.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat je het gelukt is om het in een dag te naaien! Dat is echt ff een feelgood moment! Nu weer verder met de Bella patronen?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi,

  Ook ik heb dit al veel te lang niet gedaan maar ja een mens kan nu eenmaal niet alles he?
  je setje ia heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In één dag??? Wauw, mooi gemaakt zeg. Leuk dat het bloemetjesstofje van gaasstof is, zodat het bij het broekje een leuk effect geeft.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!