zondag 15 juli 2012

Uitdaging: elke maand een kledingstuk

Het is al weer een jaar geleden dat zij begon met de uitdaging om elke maand een kledingstuk te maken uit de stapel met patroonbladen die ze had liggen. De bijdrages van alle deelnemers kan je vinden op elkemaandeenkledingstuk.blogspot.nl. Mijn bijdrages kan je hier bij elkaar zien of je kunt zoeken op het label uitdaging hier op mijn blog.
Blijkbaar nodigt zo'n jaar uit nadenken en terugkijken. Simoneannemone kwam tot de conclusie dat ze veel tricot had gebruikt en dat ze zich wat uitdagingen in diverse naaitechnieken wilde stellen voor komend jaar. Los van haar besloot ik ook om mezelf nieuwe uitdagingen te stellen. Ik maak vooral t-shirts, lingerie/ondergoed en tassen en blijf daarmee dus altijd in mijn 'veilige zone'. Een beetje meer zelfvertrouwen mag wel, dus heb ik mezelf voorgenomen om dit jaar tenminste te maken:

 • broek
 • jurk
 • blouse of jasje
 • bustier of corset 
 • bh hemdje of badpak
Eens kijken dus wat dit jaar me gaat brengen!
Ik heb ook een ander besluit genomen. Ik stop met UWYH/Magic 25. Op een of andere manier is de reactie van Emma blijven hangen op mijn blog over Magic 25: "Zelf ben ik meer van het belonen. Wanneer je 2 projectjes of zo af hebt dan mag je ........." Misschien moet ik maar eens stoppen met lijstjes en straffen en juist kijken naar de positieve kant: "toch mooi weer een lap weggewerkt!"
Ik zal nog proberen om zo veel mogelijk stof uit eigen voorraad te gebruiken en zal dit ook melden via het label 'UWHY' hier op mijn blog. Maar dan om het te vieren dat er weer een lap weg is! Hoera!
4 opmerkingen:

 1. Ik probeer ook zoveel mogelijk te UWYH-en, omdat ik zo'n mégavoorraad stof heb. Maar af en toe spring ik uit de band voor een lapje met fournituren, omdat ik iets wil maken waar ik ècht geen stofje voor in de kast heb liggen. En dan maak ik het mezelf ook niet moeilijk.

  Maar goede voornemens hoor om ook ander soort kledingstukken te gaan maken!!

  Fijn weekend, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je je uitdaging ook verder hebt uitgebreid!

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor ben benieuwd, heel veel succes.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!