maandag 20 juni 2011

Op ontdekkingstocht

Ik ben lekker op ontdekkingstocht met het zelf tekenen van mijn bh patroon volgens de methode van Bella Hendriks (met dank aan een paar forumgenoten en Tialda in het bijzonder). Ik gebruik steeds dezelfde stof, zodat ik goed kan zien wat de aanpassingen voor gevolg hebben.

Dit maal geprobeerd om het 'tuutje' op de deelnaad weg te tekenen en nog wat extra ruimte bij de oksel eruit te halen. Ik heb de cups niet opnieuw getekend, maar een spietje weggehaald en daardoor heb ik toch per ongeluk de ondercup wat te veel afgevlakt. Nou, vooruit, nog een witte bh dan met de laatste aanpassing, omdat mevrouw Pietje Precies is. Volgende keer ga ik toch de cups opnieuw tekenen. Ik heb in ieder geval witte 3 bh's die ik kan dragen en ik geniet met volle teugen van het experimenteren met patroontekenen. Het gaat niet om het eindresultaat, maar om de weg er naartoe (sprak zij wijs, maar oh zo waar)!Hierbij alvast een voorproefje van het setje dat ik gisteravond alvast geknipt heb (geheel volgens mijn kleurenadvies zoals je kunt zien, haha). Dit setje maak ik van hetzelfde patroon als mijn 'zee-setje'. Dat is een kooppatroon bh die ik zelf heb aangepast. Doe mij ook 3 zakjes tijd graag, dan zat ik de hele dag achter de naaimachien!

5 opmerkingen:

 1. Lekker bezig, hier leer je zoveel van.Ik kan me voorstellen, dat je staat te popelen om weer met kleur aan de slag te gaan.
  Dat ziet er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze manier moet je wel een perfect model krijgen!!!

  Nee, ik krijg je reactie niet autom door gestuurd. Vandaar dat ik hier nog even een kijkje kwam nemen.
  Ik neem an dat je het band iets over liet steken?Ik ga het uitproberen als ik weer ga voegen.

  Ik ga je linken op mijn blog, is wel zo handig!


  Fijne dag, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf je vasthoudendheid om een perfect passende bh te krijgen bewonderen. Ik ben toch meer van de resultaten na het maken, maar ik heb gelukkig goed passende resultaten. Mooie kleuren heb je voor je volgende set uitgezocht, vrolijk en zomers.
  Gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, dat is nog eens maatwerk. Op die manier krijg je wel het gewenste en mooiste resultaat!

  Wat een prachtige kleur stof op de laatste foto. Héél mooi!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook erg knap, dat je je zo vastbijt in de perfecte bh,
  Ik vind die 3 witte die toch alle 3 verschillend zijn erg leuk, het lijkt wel een complete 'lijn' leuk zo die foto met 3 bij elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!