zondag 19 juni 2011

Kleurenadvies

Gisteren ben ik naar Nicoline van Dijk geweest van Estilo- Advies in Stijl. Van mijn werkgever had ik een pluim gekregen. Een kleurenadvies stond al heel lang op mijn lijstje, maar om een of andere reden kwam het er nooit van. Nu dus wel, echt een cadeautje voor mezelf.
Naast de bekende doeken om te bepalen wat voor type je bent, kreeg ik ook uitleg over de kleurenleer en de geschiedenis daarvan, heel interessant! Johannes Itten en Goethe hebben daar een grote rol in gespeld met hun kleurencirkels en harmonieleer. Zij verdeelde kleuren o.a. in warm en koud. Uiteindelijk werden ze ook aan jaargetijden gekoppeld en de kleuren werden weer aan menselijke kenmerken gekoppeld. Daar bleek dus ook een overeenkomst in te zitten, wonderlijk!
Tijdens de analyse bleek dat ik een 'wintertype' ben. Op zich niet erg verrassend, maar de sessie met de doeken bevestigde dat. Door bijvoorbeeld zomer- en winterkleuren naast elkaar te leggen, bleek toch weer steeds dat de winterkleuren eruit sprongen en de zomertinten meest 'saai' waren en niets deden voor me. Intuïtief zat ik al op de goede weg, maar Nicoline kon me nog verder helpen met adviezen over het opbouwen van een garderobe (basiskleuren en wat zijn mooie accentkleuren erbij). We eindigden de sessie met make up en tips. Met een mooi boekje en een kleurenkaart ging ik na 1,5 uur weer naar huis. Ik ga deze adviezen en kleuren ook zeker toepassen in mijn lingerie maken. Daar had ik ook al gemerkt dat sommige kleuren beter werken dan andere, en nu weet ik ook waarom!


edit: ik vond deze link nog, dan krijg je een beetje een idee van de kleuren die bij de verschillende typen horen. Warme kleuren hebben een gele ondertoon en koele kleuren een blauwe.

9 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuk Jos! En ik weet zeker dat we binnenkort deze kleuradviezen in je Lingerie terug zullen zien! (maar eerst die witte Bella af ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!!! Dat staat ook nog op mijn lijstje om eens te doen.

  Leuk dat je een waaiertje hebt meegekregen, handig voor bij het shoppen van kleding/stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Jos. Ik weet nooit wat zomer en winterkleuren zijn maar kleuren zijn enorm bepalend voor het succes van je werkstuk.
  Ben heel benieuwd welke kleuren je gaat gebruiken, dus ik blijf nog even volger van je blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog een extra linkje toegevoegd Joke aan mijn berichtje. daar zie je wat voorbeelden van kleuren van de verschillende typen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je een PLUIM gekregen hebt.
  Ik zou zoiets ook nog wel eens willen laten doen, lijkt me wel handig bij het kiezen van stofjes..
  Maar ik ben toch ook wal van mening, dat je intuitief al een beetje de juiste kleur kiest, dat gaf je dus ook al aan.
  Ik ben benieuwd oif we je nu in andere kleuren gaan zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jos, ik heb ook eens een dergelijk kleuradvies gedaan en er werd inderdaad bevestigd wat ik al een beetje zelf ook deed: ik ben een heldertype.
  Maar de tips en trucjes vond ik ook erg handig en ik pas ze nog steeds met veel plezier toe. gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt me dat leuk! Wil ik ook altijd nog eens doen.

  Ik zag dat je jarig bent geweest. Nog van harte gefeliciteerd!!

  Fijne zondag, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oohh wat een leuk idee!! Misschien ook wel iets voor mij.
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk cadeau voor een leuke meid. :-)Lijkt me best leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!