zondag 1 maart 2009

Productieve dag

Vanmorgen mijn rok afgemaakt en vanavond mijn eerste zelfgetekende bh afgemaakt, een productieve dag mag je wel zeggen! Vorig weekend heb ik samen met Saskia onder begeleiding van Tialda mijn eerste bh volgens de methode Bella Hendriks getekend, zie ook hier.

Saskia heeft haar bh vanmiddag afgemaakt, zie haar blog. De mijne ziet er zo uit:


Ik ben erg blij met de pasvorm. De beugel omsluit mijn borst mooi (waarschijnlijk omdat deze methode expliciet vanuit de beugel werkt). Ik heb de nodige schoonheidsfoutjes (nog steeds problemen met mijn stikkende zigzag) en domme dingen gedaan (o.a. vergeten naad aan te tekenen en daar achter komen als je al op 3/4 bent...) en ga ook nog wel wat aanpassingen doen (omvang ietsje groter en achterpand ietsje meer op tekenen). De cups mogen boven nog ietsjes groter, hieruit blijkt wel weer hoe belangrijk maten nemen op een goed zittende bh is. Leuk om te zien hoe het omgaan met aan te knippen naden toch weer heel anders is bij Bella. Zo wordt er bijvoorbeeld geen naad aangeknipt bij de deelnaden van de cups boven en onder. En voor het beugelband knip je 0,75cm aan, terwijl je op 1 cm naait.

Ik wil er binnenkort nog eentje tekenen, met dan de maten genomen over een andere bh heen. Ben erg benieuwd naar de verschillen. Met dit patroon ga ik ook verder. Dit smaakt naar meer!


2 opmerkingen:

 1. Hoi Jos!

  Dat met die naden aantekenen leer ik net weer ff anders bij Bella, dus zo zie je maar weer dat het niet alleen per methode maar ook per docent verschilt. Maar vele wegen leiden tot Rome zal ik maar zeggen, het is het resultaat dat telt natuurlijk! Het tekenen vanuit de beugel vind ik zelf een prettige methode en goed werken!

  Saskia (Peliroja)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jos,
  Op mijn blog heb ik je zojuist een award toegekend.
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!