donderdag 30 april 2015

Elke maand een kledingstuk: shirt

Nu ik mijn kledingkast aan het aanvullen ben en aan het opruimen ben in huis, is het wel weer wat om mee te doen aan de Uitdaging van 'elke maand een kledingstuk' waar ik ooit in 2011/2012 al een keer aan mee deed in bogland. Idee is om elke maand een nieuw patroon te maken uit een van de vele patroonbladen die je in je bezit hebt. Nou...dat komt mooi uit, ik ben veel patroonbladen en veel stofjes tegen gekomen tijdens het opruimen en ik ben dringend toe aan een nieuwe zomergarderobe!
Om de uitdaging nieuw leven in te blazen, heb ik het shirt M1504 uit My Image Summer 2015 gekozen, een leuke a-symmetrische top voor van de zomer. Stof kwam uit mijn eigen voorraad.
Ik heb het patroon wel wat moeten verbouwen. Ik heb twee maten gecombineerd (44 + 46). Met doorpassen bleek de top me toch te strak om het lijf te zitten, dat vind ik niet fijn (ondanks mijn nieuwe figuur). De naden 1 cm verder uitleggen bracht ook nog niet het gewenste resultaat. Idee van mijn naaijuf om elastiek in de naden te naaien, zo gezegd, zo gedaan en ik ben blij! Het geeft een leuk rimpeleffect over de buik heen.

De top is wel wat diep, dus ik maak er denk ik nog maar even een bijpassende bandeau bij voor als het te warm is om er een hemdje onder te dragen. Let op, mocht je 'm zelf ook willen maken, er zit ook een foutje in het blad.  Je moet het voorbeleg gespiegeld op de stof leggen, zoals het op de tekening staat gaat t niet goed (oranje deeltje op de foto).

Misschien dat ik nog een versie ga maken, met toch een wat wijder onderpand, maar deze is in ieder geval draagbaar. Laat de zomer maar komen!

patroon: My Image Summer 2015, shirt M1504
stof: tricot van Frans Modestoffen Amersfoort

6 opmerkingen:

 1. Mooi shirt, ziet er goed uit. De gerimpelde zij naad geeft ook net wat extra's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, ik vind dit echt niet misstaan, maar je moet dragen waar je jezelf goed bij voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk shirt...staat je echt heel goed, en ik vind het wel leuk zo met dat kleine puntje van het hemdje eronder...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je weer meedoet aan deze uitdaging!

  Je eerste bijdrage is al goed gelukt. Erg leuk shirt!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!