zaterdag 19 oktober 2013

Constructie

Vorige week heb ik het proefsetje gemaakt voor de wedstrijdbikini voor Sonja voor haar bodybuildwedstrijd in november

Eind 2011 heb ik het patroon van een bestaande wedstrijdbikini voor haar overgenomen. Zij had mij gevraagd om die bikini te blingen met hotfixsteentjes, maar ik had dat nog nooit gedaan en wilde niet zomaar met een hete tang zo'n dure bikini te lijf. Dus patroon overgenomen en zelf een proefbikini gemaakt.
Ik was niet tevreden met hoe de touwtjes om de cup heen gingen, ik kreeg het niet netjes naar mijn zin.
Uiteindelijk is dit het ontwerp voor de hotfix geworden en heb ik deze op zowel de paarse, als het jaar daarna op de groene bikini gebruikt.
Dit jaar zoals al eerder geschreven, maak ik ook de bikini zelf. Ik ben begonnen met de cups. Ik heb er voor gekozen om zelf de cups van padding te maken. Voorgevormde cups zijn te bol en dan geven ze een schaduw op het podium op haar afgetrainde lijf (met het aftrainen van het vet verdwijnen helaas ook je borsten). Ik heb gekozen voor twee lagen padding, waarvan de binnenste 3 mm kleiner geknipt. Zo heb je meer volume, maar wordt de borst wel netjes afgedekt. Bij het aan elkaar naaien van de cups heb ik de draadspanning wat verlaagd, zodat je de stiksels minder goed ziet door de stof heen daarna.
Ik heb mijn setje mee naar naailes genomen, hoe krijg ik nou die touwtjes mooi om de cup heen gevouwen? Geen nood, duizendpoot en creatieve naaijuf Ina weet raad! Ik heb met een voorbeeldcup foto's gemaakt van de stappen, zodat ik het makkelijk thuis zelf kon doen.

Stap 1: Speld het lint op de goede kant van de cup en naai deze vast:
Stap 2: Daarna vouw je het lint dat niet aan de cup is vastgenaaid, dubbel, goede kanten op elkaar en stik je dit vlak langs de rand, tot strak tegen de cup aan (daar waar de schaar naartoe wijst):
Stap 3 en 4: Daarna keer je het lint, sla je het lint op de cup om en naai je het op de voorkant vast, in de naad van het eerste stiksel. 

Ik heb het met verschillende breedte geprobeerd. Hoe smaller hoe mooier, maar hoe lastiger te keren. Al met al ben ik heel blij met het eindresultaat, zo simpel als je het weet!

2 opmerkingen:

  1. Een mooi proces, het maken van die wedstrijd bikini. Van oppimpen tot een complete outfit maken! Leuke uitdaging en goed geslaagd! En nu echte wedstrijd bikini!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je uitleg, leuk om te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!