woensdag 13 mei 2009

Turbo?

I am a bit ambitious this time. I hope to finish three bra's by the end of next Monday. I want to finish my second Bella Hendriks bh (I will write about this method in the sew along soon) and start with the next one next Monday on a real live sew along from the Dutch lingerie forum (at least, some members gather). Monday evening I also have a three hour lingerie sewing class. I want to make a second bra with padding (is that an English term?). I made a red one earlier. I will keep you posted on the sew along blog.

Ik hoop dat ik de turbo vind, want ik heb het voornemen om voor volgende week dinsdag 3 bh's te maken! 't Is was ambitieus, dat besef ik me, maar ik ga een poging wagen om toch eens een gat te slaan in mijn 6 lingerieprojecten die ik beloofd heb te maken.

Bella bh 2 en 3
Ten eerste wil ik mijn zelf getekende 'bella bh' voor het weekend af hebben. Komende maandag zitten we weer met een stel forumgenoten bij elkaar (we hebben allemaal zelf onze bh getekend, met tips en trucs van Tialda). Het is dan de bedoeling dat we samen een bh gaan naaien, om te zien of daar ook nog verschillen in zijn met andere methodes. Dan moet ik natuurlijk wel weten of mijn bh ook daadwerkelijk goed zit wanneer ik met de volgende begin! Maandagmiddag moet er dus 1tje af zijn en moet de volgende een heel eind op dreef zijn. Dit is trouwens het stofje waarvan ik 'm maak. Omdat ik twee lagen lycra tegen elkaar in knip en ik te lui was om alles te rijgen, heb ik dit maal tijdelijk lijmspray gebruikt om de delen snel aan elkaar te maken voordat ik de bh in elkaar ging zetten:

Padding bh
Toevallig heb ik maandagavond ook nog een extra lingerieles, samen met een paar andere 'verslaafden' van naailes. We gaan eens per maand drie uur bij elkaar zitten en lekker lingerie maken. Vanavond heb ik nog even samen met mijn juf naar mijn vorige padding bh gekeken en besproken wat ik voor de volgende nog aan ga passen. Dit is de bh die ik tijdens de vorige les heb gemaakt:
Als het goed is heb er maandagavond dus nog een padding bh bij! Ik twijfel nog van welke stof ik 'm ga maken. Wordt het een samenraapsel van materialen uit mijn voorraad, of ga ik voor een van deze twee pakketten die ik nog heb liggen van Kantje Boord


Danglez DB4
En ja, als deze drie klaar zijn wil ik toch echt mijn danglez DB4 verder af gaan maken. Alles ligt al geknipt en verstevigd klaar, nu 'm nog in elkaar zetten. Dat moet dus nummer vier worden. Ik maak overal pas slips bij wanneer ik zeker weet dat de bh goed zit, anders kan ik nog wat anders leuks van de stof doen natuurlijk.

Ambitieus? Jazeker!
Plezier? Volop hoop ik!
I will keep you posted,


2 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zoveel ambitie. Ik hoop dat het je allemaal gaat lukken.

  Kun je eens wat meer vertellen over de lijmspray? Is het speciaal voor textiel, werkt het goed en waar koop je het?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jos je bent zeker weten heel wat van plan!!!
  Maandag wordt een lingerie dag en avond, moet toch lukken om dan tenminste één BH te maken. Ik spreek je maandagavond ff, ik ben ook van de party!
  Ik ben benieuwd welk stofje en kantje het gaat worden ( de paarse vind ik heel mooi).... Veel plezier maandag!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!