zondag 11 januari 2009

Oud & Nieuw


Driekoningen is al voorbij, dus geen stukje meer over de jaarwisseling en mijn goede voornemens, maar afscheid van mijn oude naaimachien en de verwelkoming van mijn nieuwe!

Na meer dan 18 jaar trouwe dienst, heb ik gisteren mijn oude naaimachine ingeruild voor een nieuwe (met wat bijbetaling, haha). Het was een Singer Melody 60, mijn allereerste eigen naaimachine. Een prima machine met alle basisfunctionaliteit die je nodig hebt en waar ik al die jaren met plezier mee genaaid heb.

Maar ja, dan ga je naar naailes en volg je een paar lingerieworkshops en dan zie je wat er nog meer te krijgen is. Mijn naaijuf naaide altijd op een Pfaff met IDT en dat was een hele fijne machine. Ik heb ook op een Bernina genaaid waar je heel gemakkelijk de naald kon verplaatsen, handig met dat op de milimeter naaien bij lingerie maken. Tijd voor een nieuwe dus. Ik denk er al twee jaar over en heb dan gisteren eindelijk de stap gezet. De keuze is gevallen op de Pfaff Quilt Expression 4.0, een machine met zo ongeveer alles erop en eraan.

Ik heb gisteravond lekker de boekjes doorgesnuffeld en met de machine gespeeld om er een beetje thuis op te raken. Vandaag ga ik voor het eerst er achter met een project, ik moet toch echt mijn kerst- nieuwjaarsgevoel bijdrage af maken nu.

Ik zit de komende tijd te glimmen achter deze prachtige machine in ieder geval en ik hoop dat er snel wat mooie werkstukken vanaf rollen!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe machine! Dat je er maar heel veel leuke lingeriesetjes er mee mag maken!

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!