zaterdag 19 januari 2013

Pay it Forward: Mutsen breien

Op de Pay it Forward pagina van dit blog besteed ik aandacht aan creatieve goede doelen acties die jou inzet goed kunnen gebruiken. Vandaag kwam ik al surfend de oproep van Save the Children tegen om mutsjes te breien en een euro te doneren voor kinderen in Centraal Azie.

Veel kinderen in Centraal Azie hebben geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Hun ouders doen geen aangifte van hun geboorte, waardoor ze geen toegang hebben tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby’s is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven. Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor hun toekomst.

Je kunt meer informatie over de brei actie vinden op deze pagina. Ik las dat er ook een heuse mutsenmarathon wordt georganiseerd op 9 februari om meer dan 1000 mutsen te maken.
Heb jij creatieve goede doelen acties die je onder de aandacht wilt brengen, stuur me dan een berichtje! Zo kunnen we elkaar een handje helpen, da's nog eens CreaPower!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!