zaterdag 21 februari 2009

Tekensessie a la Bella


Vandaag heb ik met twee forumgenoten, Saskia en Tialda, een tekensessie gehad. Saskia en ik wilde nog steeds een keertje zelf een bh tekenen via de methode van Bella Hendriks. Van haar boek, Maatwerk Lingerie & Badkleding is inmiddels de derde druk verschenen:
Tialda heeft les gehad volgens deze methode en was bereid ons te helpen. We hadden beperkt de tijd, dus onder streng regime zijn we gaan tekenen. Anders dan veel andere methoden, gaat Bella Hendriks uit van een beugel en een aantal maten die je meet. Bij het boek horen dan ook pasbeugels:
Je start met het tekenen van de beugel en vanuit daar teken je je de rompdelen en de boven- en ondercup. We hebben een combinatie gemaakt van het boek (2e druk van mij, 3e druk van Saskia waarin een aantal wijzigingen in zijn aangebracht) en de aantekeningen en kennis & kunde van Tialda.Beiden hebben we nu een basispatroon op onze eigen maten. Ik heb de patroondelen al overgenomen en hoop morgen een begin te maken met de stoflegging (moet ook nog wat andere zaken afmaken, FWYS)....

Meiden, hartelijk dank voor de gezelligheid, inspiratie en wijsheid en ik hoop dat ik snel een goedzittende bh kan showen!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jos,

  Leuk dat je via het systeem van Bella hebt leren tekenen nu. Ik vind het nog steeds een heerlijk systeem en ik ben erg benieuwd naar het resultaat!

  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jos,
  Het was erg leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar ;-)
  Succes met het maken en wanneer je BH af is moeten we weer afspreken voor de eventuele aanpassingen.

  Groetjes
  Tialda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om samen te tekenen! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten, omdat ik zelf ook wel een keer wil tekenen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!