zondag 4 mei 2014

Kleine cadeautjes

Mijn moeder gaat deze zomer vrijwilligerswerk doen in een weeshuis in Indonesië. Het leek me een leuk idee om haar voor alle vijftig kinderen daar een zelfgemaakt kleinigheidje mee te geven. Op de CreaPower Facebook groep plaatste ik een oproepje wie er leuke ideeën had van wat ik kon maken en of er vrijwilligers zijn die mij een handje willen helpen. Er kwamen al snel leuke ideeën en ook spontaan een envelop vol leuks in de brievenbus van Petra! Wauw!
cadeautjes geschonken door petronille-nl.blogspot.nl
Het zijn een paar knuffelpoppetjes, gehaakte autootjes en ballonbalhoesjes. Er staat een tutorial voor de ballonbalhoes op haar blog, zo leuk!

Het moeten natuurlijke kleine dingetjes zijn die weinig ruimte in de koffer innemen. Een paar kleurrijke sleutelhangers leken me ook leuk. Zondag morgen.... muziekje aan, thee erbij en het boekje Kleurrijke cadeautjes haken, en maar eens wat proberen...
Ik houd wel van knalkleurtjes en gelukkig heb ik een voorraadje haakkatoen liggen in leuke kleuren. Aan de slag gegaan met de sleutelhangers:
Uiteindelijk vier rondjes gehaakt, ging heel snel en ideale projectjes voor restjes!
Door een telfout zijn de bovensten niet gelijk aan elkaar. 
De ondersten wel, dus die kon ik op elkaar maken tot een sleutelhanger.
 
De kreeftsteek heb ik nog even aan me voorbij laten gaan ($(%^*^), 
dus ik heb de rondjes met vasten aan elkaar gemaakt.

Mochten jullie nog leuke ideeen hebben voor kleine cadeautjes die makkelijk te maken zijn en weinig ruimte in de koffer innemen, dan houd ik me van harte aanbevolen!

Lekker zondag!Naschrift 12 mei: Petra heeft inmiddels een blog geschreven met daarin linkjes naar alle patronen/tutorials van haar cadeautjes. Klik hier

5 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is de kreeftsteek heel makkelijk. Het zijn gewoon vasten, maar dan ipv rechts naar links te haken, haak je van links naar rechts (achteruit eigenlijk). Ik hoop dat je moeder nog veel meer cadeautjes voor het tehuis krijgt. Wanneer gaat ze weg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een of andere manier blijf ik moeite hebben met Hoe ik de naald precies in moet steken...nog maar ff oefenen.

   Mijn moeder gaat in juli

   Verwijderen
 2. Zo jij bent weer lekker bezig geweest . Ook ik hoop dat je moeder veel kan meenemen in haar koffer voor het tehuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk en lief idee.... Als ik weer thuis ben zal ik kijken of ik ook nog wat kleins kan haken. Wat een schattig haakboekje, die had ik nog niet gezien....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super goed initiatief. Helaas is het bij ons op het werk in deze periode heel erg druk anders had ik ook wel iets willen maken.
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!