zondag 15 maart 2009

Padding BH

De derde bh die ik destijds gemaakt heb, was een balconet bh. Dit is een bh met padding erin die de borsten vormt en lift. Bij een balconet worden de borsten van onderen gelift, in tegenstelling tot een push up bh waarbij de borsten naar elkaar toe worden gedrukt (eventueel met extra vulling). Dit is mijn paarse balconet volgens een patroon van Syl Design:
Tijdens de workshop bij Ina heb ik mijn basis patroon met maagband, aangepast naar een bh zonder maagband (dus de onderkant van de cups komen 'los' te liggen) en gevoerd met padding.
Het patroon moest vergroot worden omdat padding toch extra ruimte inneemt en daarnaast de beugel binnen de cup komt te vallen bij dit patroon. Beiden zouden teveel ruimte wegnemen van het gewone patroon. Om je een idee te geven, het verschil tussen 2 bh maten is maar 7 mm, dus dan weet je ook meteen hoe nauwkeurig je moet naaien en tekenen. De padding was erg rekbaar en dus hebben we maar één maat vergroot, maar achteraf gezien hadden we twee maten groter mogen nemen. Dit is het eindresultaat:
Zoals ik eerder al schreef, nu mijn rooie hempje afmaken en nog een slip erbij, dan ben ik helemaal klaar voor de 3e Zelflingeriemaakdag volgende week.

1 opmerking:

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!